Liever vandaag dan morgen.

Bewoners van de Heukelumse Stadswal staan vierkant achter de plannen van stichting Stadswal Heukelum. Dat bleek toen de stichting bij de bewoners langsging met een enquête om hun reacties op de plannen te peilen.

De stichting is blij verrast met de hausse aan positieve reacties. “We hadden wel een positief gevoel, maar we hadden niet gedacht dat men zo enthousiast zou zijn.” Stichting Stadswal heeft de bewoners van de Stadswal vier vragen gesteld met betrekking tot de wal en hen ook gelegenheid gegeven tips en suggesties van de hand te doen. Meest gehoorde reactie was de vraag: ‘Wanneer kunnen jullie beginnen?’.

Natuurlijk is het ook de ambitie van de stichting Stadswal Heukelum om zo snel mogelijk aan de slag te gaan. Dat is echter afhankelijk van – onder meer – de overheid. Komende dinsdag staat er weer een overleg met de gemeente en de vertegenwoordigers van de Rijksdienst op het programma. Hierin geven deze beide instanties waarschijnlijk aan wat zij uiteindelijk willen met de muur. “De stichting heeft zijn mening al gegeven met betrekking tot de meest realistische wijze van uitvoer. Deze aanpak is de afgelopen maanden doorgerekend en uitgewerkt.” Als de gemeente en Rijksdienst zich daar ook voor uitspreken, “kunnen we verder”, aldus de stichting.

Natuurlijk hoopt stichting Stadswal Heukelum op hulp van zoveel mogelijk lokale bedrijven. Ondernemers die hun steentje willen bijdragen, kunnen zich via de site aanmelden.